Enebærgryde med broccoli og guarkernemelJeg har altid været helt pjattet med enebærgryde og smagen af enebær, og i går aftes skulle det altså være. Jeg brugte Arlas opskrift. I stedet for det kød, der stod i opskriften, brugte jeg en svinemørbrad. Det fungerede rigtigt godt. Jeg sprang over den anbefalede kartoffelmos og spiste nogle dampede broccoli til i stedet. Min kæreste, som er ret kræsen og i øvrigt ikke er vokset op med det danske køkken, syntes det smagte dejligt. Han fik ris til.

Hvis man synes saucen bliver lidt for tynd, kan man lige tilføje til guarkernemel. Der skal virkeligt kun meget lidt til. (½ teskefuld får en halv liter sauce til at blive meget tyk). Man drysser pulveret direkte i saucen og pisker godt, og så bliver det tykt. Et helt fantastisk produkt.

Guarkernemel

Guarkernemel, eller guar gum som det hedder på engelsk

 
Indhold i ½ tsk guarkernemel. Det skulle være
nok til at tykne en halv liter sauce. 


Kommentarer

  1. Tak for tips til guarkernemel! Det må jeg prøve at få fat i. Kan du se på dåsen, hvilket næringsindhold det har? Kulhydrater?

    SvarSlet
  2. Hej Randi Rosa. Tak for din kommentar. Jeg købte guarkernemel helt tilbage i februar, men brugte det for første gang for bare et par dage siden. Resultatet blev overraskende godt. Jeg tror, jeg forventede en form for slimet resultat, men det blev bare helt almindelig dejlig sauce. Jeg har lige tilføjet et billede af bagsiden, så du kan se indholdet. Mvh. Carla

    SvarSlet
  3. Wauw, det ser jo godt ud! Tusind tak:-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak for kommentaren. Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede eller interesserede.