På besøg hos svigermor i London er jeg faldet over en udgave af husk, jeg ikke har set før. Nemlig pulveriseret husk. Jeg brugte lidt til min omelet her til morgen, og jeg synes resultatet var rigtigt godt. Jeg synes, at normal fiberhusk kan give sådan en lidt klæg konsistens, men det synes jeg ikke den her pulver/mel-udgave gjorde. Pulveriseret husk er lidt mere som en mel, end det man kender fra fiberhusk. Umiddelbart tror jeg, at det er mere langtrækkende, altså at man ikke skal bruge så meget for at få samme effekt. Jeg købte det på et apotek Holland & Barrett, hvor det går under navnet Purified/Powdered Psyllium Husk. Indholdsmæssigt kan jeg ikke finde ud af hvordan den er i forhold til fiberhusk. Den har i hvert fald en meget højere massefylde end fiberhusk. Det er som om 'luften' er taget ud af den.
|
Pulveriseret psyllium husk |
|
Ja sådan ser det ud... |
Jeg brugte den som sagt til at lave en omelet til morgenmad, så her kommer lige opskriften.
|
Omelet til morgenmad |
Opskrift omelet
- 1 æg
- 1 skefuld flødeost (brugte philadelphia)
- 1-2 skefulde fløde
- ½ tsk pulveriseret psyllium husk
- Lidt revet ost
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Pisk ingredienserne godt sammen og hæld det på panden, og steg i lidt olie af dit eget valg. Når du vender den første gang, kan du lige hælde lidt revet ost på, så det smelter lidt ind i omeletten. Jeg serverede den som det ses af billedet med nogle grøntsager indeni. Den hængte rigtigt godt sammen, hvilket jeg synes ofte er et problem at få LCHF omeletter til at gøre.
Kommentarer
Send en kommentar
Tak for kommentaren. Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede eller interesserede.