Karrysuppe! Til navngivningsfest...

Vi har lige holdt navngivningsfest for vores lille pige, og siden det er november, koldt og gråt, besluttede jeg mig til at lave karrysuppe til forret. Den er lavet på en rigtig suppehøne og kraftben og smagte bare af rigtigt meget. Opskriften her rakte til 20 mennesker og med noget til overs.

Selma og mor til navngivningsfest



Suppebouillon

  • Suppehøne, 3,8 kg (Kan købes ved Meny)
  • Kraftben (en kasse fra Rema 1000)
  • 2 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 1 porre
  • 1 spsk salt


Suppen

  • 4 tsk karry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommenpulver
  • 2 tsk ingefær
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt, peber
  • 4 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 2 porrer
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Ca 4 spsk mel
  • 50-75 g margarine
  • 1/4 l fløde


Tilbehør

  • Bacontern


Fremgangsmåde

  • Suppehøne, kraftben, gulerødder, pastinakker og porrer hældes i en gryde og overdækkes med vand. Grøntsagerne skrællede jeg og skar i nogle store stykker. Hæld salt ved. Lad koge til benene næsten falder af hønen. Husk at skumme af undervejs. 
  • Når suppen er færdig tages høne, kraftben og grøntsager op, og suppen sies igennem et viskestykke i en si. Når suppehønen er kølet lidt ned skæres de hvide dele af kødet fra og skæres i mindre stykker. Jeg synes ikke de mørke stykker, fra ben og sådan, ser så pæne ud i en suppe der skal serveres. Jeg gemte de mørke stykker til tarteletter. 
  • Smelt margarinen, og hæld karryen ved, så det kan blive brændt lidt af. Hæld mel ved til opbagningen. Derefter hældes suppen ved mens der røres rundt. Tilsæt krydderier, salt og peber, snittede gulerødder, kartofler, porrer. I en gryde ved siden af kan svitses løg og hvidløg, som også tilsættes. Tilsæt også hønsekødet. Lad suppen simre noget tid. Når du kommer tæt på serveringstiden tilsættes fløden, og nu skal konsistensen tjekkes og smages til. Er den blevet så cremet som du vil have den? Skal den være tyndere, tykkere? Hvis tykkere kan du bruge noget maizenamel opløst i vand. Er den salt nok? 
  • Suppen serveres med stegte bacontern og hjemmelavet foccasiabrød. 


Kommentarer