Kalkun m bacon på bund af kartofler
Påskemiddagen i år var kalkun, i stedet for den sædvanlige lammesteg. Vi kunne kun finde en gigantisk lammekølle og med kun to mennesker til at indtage den, var det lige overdrevet nok.
Kalkunen blev svøbt i bacon for at den ikke skulle blive for tør, og bunden af kartofler var lavet med løg, persille og lidt fløde.
Kalkun svøbt i bacon på kartoffelbund |
Kalkun og kartofler blev serveret med en græsk tomatsalat og lidt brød |
Kalkunretten
- 1 kalkunbryst (vi brugte 1/3 af et helt bryst)
- Kartofler
- 1 hakket løg
- 2 dl fløde
- Lidt vand
- en håndfuld persille
- Salt og peber
Græsk tomatsalat
- 2 tomater
- 1/2 hakket rødløg
- lidt persille
- 1-2 spsk Balsamico eddike
- 1-2 spsk Olivenolie
- Salt og peber
- Fetaost
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler, skær i skiver og hæld i fad
- Hak løg og persille og fordel over kartoflerne
- Rens kalkunbryst for hinder og læg det over kartoflerne
- Læg bacon over kalkunkødet
- Hæld fløde over kartoflerne
- Fyld op med vand indtil kartoflerne er cirka halvt dækkede
- Sæt i ovnen på 200 grader i cirka 45 minutter. Min ovn er utrolig dårlig og alt tager længere tid i den, så måske 45 minutter er for meget i en respektabel ovn der fungerer efter almindelige danske standarder.
Salaten
Jeg starter altid med at hakke rødløg og lægge dem i eddike og olie sammen med salt, peber og persille. Det trækker lidt af bitterheden ud af løgene og gør dem lidt sødere synes jeg. Lige før servering tilsætter jeg tomater i skiver og blander det hele, og hælder lidt feta på toppen. Jeg bruger altid fetaost lavet af komælk, da jeg synes smagen er bedre. Fetaost lavet af fåre- og gedemælk er simpelthen for bittert til mig. Det må være en smagssag for den enkelte.
Kommentarer
Send en kommentar
Tak for kommentaren. Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede eller interesserede.