Slankekur: Kyllinge-stir-fry

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 3 løg, mellemstore
  • 100 g hakket hvidkål
  • 50 g babymajs
  • 50 g sukkerærter
  • 20 g revet friskt fennikel
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 tsk ingefærpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1-2 spsk soyasauce
  • Lidt madolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingekødet ud i tern
  • Varm soyaen og lidt olie i en pande/wok på højeste temperatur og tilføj kyllingen og vent til den er gennemstegt.
  • Skær gulerod og pastinak i meget tynde skiver, riv dem eventuelt. Skær løgene lidt groft, hak hvidkål, skær babymajs og sukkerærter et par gange, riv fennikel fint, skær peberfrugt i grove stykker
  • Tilsæt alle grøntsager og krydderier til kyllingeblandingen, undtagen peberfrugterne, og tilsæt salt og peber efter smag.
  • Lad ingredienserne blive møre i wokken i 5-8 minutter
  • Tilsæt peberfrugter i 2 minutter og server retten

Tidsforbrug: Ca. 20 minutter

Kan serveres med ris, men jeg spiste bare en lille portion stir-fry med en skefuld cremefraiche, fordi jeg elsker cremefraiche.

Næste gang: Vil jeg bruge frisk revet ingefær og frisk presset hvidløg. Det vil måske give retten lidt mere bid, men den var ellers meget populær hos kæresten som den var. Han spiste ris til. Grøntsagsindholdet var hvad jeg lige havde i mit køleskab og kombinationen virkede fint.

Kommentarer