Hvor meget skal jeg spise? Vægttab

I 23 dage i træk har jeg målt og vejet alt hvad jeg har spist. Jeg lander dagligt på omkring 1500-1600 kcal indtag, mellem 25-30 g kulhydrat, med et fedt-indtag på omkring 65E% og med et proteinindtag omkring 100-120 g. Indtaget har ligget stabilt i et stykke tid, og jeg føler mig overbevist om, at jeg kan fortsætte samme stil uden at skulle veje og skrive ned. Derfor lægger jeg nu køkkenvægten til side og forsøger at stole på mit øje og dømmekraft i stedet for.

Der er mange varianter og fortolkninger af LCHF og andre spiseprincipper. Mange gode råd til hvad man skal indtage og hvor meget. Man skal huske, at disse er bare vejledninger, og at man selv er nødt til at mærke efter, hvad der virker for en. De mængder jeg har skrevet foroven virker for mig, og jeg tror, at de vil føre til et vægttab. Derfor er det det helt rigtige for mig. For dig er det højst sandsynligt en anderledes sammensætning, der vil virke bedst. Nogle fungerer på en fedt-energiprocent på 80, andre med et proteinindtag, der er halvt så stort som mit. Der er ikke noget rigtig eller forkert. Spisning er en subjektiv oplevelse og vægttab er meget individuelt og afhænger også af andre ting såsom kropstype, muskelmasse og motion. Hvis man vil tabe sig er man nødt til at begrænse hvad man spiser på en eller anden måde. Der er ikke nogen mirakelløsning. Der er ikke nogen spis-kage-og-dessert-og-alt-hvad-du-kan-spise løsning. På et eller andet tidspunkt er man nødt til at sige nej til sig selv og sine cravings. Det er selvfølgelig klart en fordel at sammensætte sin mad på en måde, så man ikke føler, at man siger nej til sig selv alt for mange gange i løbet af en dag.

Vejningen og beregningen af alt mit mad i de sidste 3 uger har været en øjenåbner for mig. Det har tvunget mig til at se præcist hvad jeg indtager, og hvorfor jeg ikke altid taber mig. Det har også lært mig, hvad jeg skal spise og hvor meget, jeg skal spise i løbet af en dag, for at lande på et acceptabelt niveau for vægttab. Hvis man som mig har store problemer med overspisning og med at lyve og narre sig selv i forhold til mad, vil jeg klart anbefale at tage en periode på nogle uger, hvor man skriver alt ned. Lad være med at prøve at presse kcal-indtaget i bund. Find et acceptabelt niveau, der giver et vægttab. Hvis du presser det for meget nedad, bliver livet simpelthen for surt, spisningen ender med at blive en daglig kamp, og til sidst giver du op. For mig virker det til at 1500-1600 kcal dagligt + nogle gåture er effektivt. Jeg går cirka 3-5 km dagligt. Jeg håber, at jeg er kommet på rette kurs i forhold til at tabe mig. Wish me luck.

Kommentarer

 1. Hej! Super blog! Du er til mig inspiration! Jeg er nu 84kg/164cm :) Jeg vil start fra i morgen lchf! Mvh Evona

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Evona, tak for din kommentar. Det er så motiverende at høre, at du kan bruge den til noget. Held og lykke med din LCHF-rejse! Mvh. Carla

   Slet
 2. Hej Carla
  Dejlig sund indstilling du har til det med mad og registering. Jeg har holdt vejret lidt i spænding mens alt tælleriet har stået på. Jeg ånder nu lettet op og ønsker dig held og lykke med at spise dig mæt ( og ikke overmæt) og blive ved med at tabe dig på en afslappet facon.
  Spændende at følge med herinde.
  Hilsen Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise, dejligt at høre fra dig. Jeg ved jo, at du er kostvejleder, så det er dejligt at du ikke er helt forskrækket over min tilgang :D. Jeg holdt også selv vejret under tælleriet og synes ofte det var enormt åndsvagt og spild af tid, men nu er jeg så glad for at jeg gjorde det. Det har virkeligt fået rammerne på plads for min spisning. Noget som bare ikke kommer af sig selv for mig. Mange hilsner fra Carla

   Slet

Send en kommentar

Tak for kommentaren. Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede eller interesserede.