Ovnstegt laks med tzatziki og grøn salat
En dejlig og hurtigt lavet aftensmad. Jeg elsker laks, men jeg bryder mig ikke om lugten af stegt laks i hele huset, derfor bager jeg dem altid i ovnen. Til laksen fik jeg en salat med balsamico-eddike og en tzatziki. Det er en simpel ret, som ikke kræver de store kokke-egenskaber, men jeg vil alligevel lige dele opskrifterne her.
Laks
Ingredienser- Nogle laksefiletter
- Salt og peber
- Citronsaft
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader
- Put laksen i et fad med skindet nedad
- Tilføj salt og peber efter smag
- Dæk med sølvpapir
- Put fadet i ovnen i 35 minutter
- Hæld citronsaft over lige før servering
Tzatziki
Ingredienser- 1-1½ dl cremefraiche
- ½-1 agurk
- 2 fed hvidløg, pressede
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Bland cremefraiche med hvidløg, salt og peber og smag det til
- Riv agurken og pres vandet ud så godt som muligt
- Bland det hele sammen og tzatzikien er klar
Salat
Ingredienser- ½ hakket rødløg
- 3-4 tomater i halve skiver
- ½ rød peber skåret ud
- Noget hakket persille
- Fetaost
- 1 spsk rød balsamico eddike
- 1 spsk koldpresset jomfru oliven olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Bland løg, eddike, oliven olie, salt, peber og persille
- Tilsæt tomater og peber
- Hæld salaten ovenpå og afslut med fetaost
- Rækkefølgen er lidt vigtig fordi eddiken kan gøre salaten ret kedelig ret hurtig
Kommentarer
Send en kommentar
Tak for kommentaren. Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede eller interesserede.