Tilbage på sporet og tak

I går var en nederen dag vægtmæssigt, men med alle de mange positive kommentarer jeg har modtaget her på bloggen og på Facebook, er jeg nu supermotiveret igen. Tak for det! Tilsyneladende var jeg også lidt forstoppet i går, så vægten her til morgen sagde 0,8 kg mindre end i går morges. Det er positivt.

Jeg fik forslag om at måle mig med centimetermål og havde alle intentioner om at gøre det her til morgen, men desværre har det ikke været muligt at lokalisere målebåndet. Forhåbentligt får jeg fundet det i løbet af dagen og får skrevet mine mål ned. Jeg fik tilsendt et link til den her hjemmeside med gode råd om, præcist hvor på kroppen man skal måle sig. Jeg fandt den meget brugbar. Mit problem med målinger tidligere var, at jeg glemte hvor præcist på låret eller maven jeg havde målt mig, og så kunne udsvinget jo været ret stort.

Et forslag fra i går var også, at jeg skulle skære ned på mælkeprodukter. Jeg har jo faktisk spist yoghurt med fløde 3 gange i den forgangne uge og flødesauce 2 gange. Det føles som om mit flødeforbrug er eskaleret en smule, så i denne uge vil jeg helt undgå fløde og yoghurt. Jeg vil dog fortsat spise mine fede dressinger, der er baseret på en 38% cremefraiche og mayonnaise. Jeg skal jo have noget fedt.

Jeg fik også foreslået at lave en æggefaste, som jeg har prøvet før med godt resultat, men jeg kan simpelthen ikke mønstre den fornødne motivation til at starte en. Jeg tror lige nu i mit liv, skal jeg fokusere på at få fjernet overflødige kalorier fra min hverdag og ellers fortsætte med motion og sund kost. Jeg ved ærligt talt ikke, om en grøn salat med kød og en fed dressing stadig kan kaldes LCHF, men jeg må også indrømme, at hovedprioriteten for mig er, at jeg taber mig.

Som sagt i et indlæg i sidste uge er jeg begyndt at spise nødder og lidt 90% chokolade. Jeg spiser det ikke ad libitum, langt fra. Men når jeg føler, at jeg er rigtig sulten eller mangler noget hjerneenergi så ryger der lige en kvart tern chokolade og et par nødder. Chokoladen er så bitter, så man kan alligevel ikke spise meget af den, men en lille smule hjælper godt på maven og kroppen sammen med et par nødder.

En dårlig vane, jeg påbegyndte for nogle uger siden, var at spise nogle skiver ost med smør på, når jeg blev sulten. Det gjorde jeg nogle gange hver dag og nogle gange hver anden dag. Jeg tror på, at det er sundere og bedre for vægttabet at spise lidt nødder (til trods for det højere kulhydratindtag) end at spise ost med smør. Så i den kommende uge vil jeg holde mig fra ost med smør. Jeg vil stadig bruge smør til at stege mit kød i.

Motionsmæssigt vil jeg fortsætte med mine måtte-øvelser og mine gåture. Jeg vil som minimum gå 20 km før næste søndag. I går gik jeg 4,9 km, så jeg er godt på vej allerede. Angående maden i den kommende uge, så har jeg indsat nogle billeder forneden. Lidt hjernemad (chokolade og nødder) når det er nødvendigt, og ellers grøn salat med kød til frokost og aftensmad. Jeg vil undgå at spise morgenmad. Wish me luck.

PS. Min kæreste synes, at jeg er blevet ret flot at se på, så for hans skyld behøver jeg ikke at tabe mig mere. Men det var nu aldrig hans forslag, at jeg skulle tabe mig til at begynde med, det var på min egen foranledning.

Hjernemad, nødder og 90% chokolade

Grøn salat mad ovnbagt laks

Grøn salat med stegt torskerogn

Grøn salat med flæskesteg

Grøn salat med stegte pølsestykkerKommentarer

  1. Man kan næsten "se" at der er kommet lys i øjnene igen;-) ... Dejligt for dig at motivationen ikke var længere væk alligevel. Lyder som nogle gode steder du sætter ind. Det skal nok give pote. Men vær tålmodig. Det har taget lang tid at bygge overvægten op, så det tager også tid at komme af med den igen. Du er på vej:-) Endda godt på vej:-)) Og sikke en sød kæreste du har!

    SvarSlet
  2. Hej Randi Rosa, mange tak for din kommentar, det glæder! Du har så evigt ret i at overvægten er kommet snigende over meget lang tid. Da jeg var 18 år vejede jeg 101 kg, så nu er jeg mindre end dengang. Det er det med at se på det større perspektiv i stedet for at fokusere for meget på den enkelte uge. Jeg lærer det forhåbentligt. Og ja jeg føler mig meget heldig med min dejlige kæreste. Som han siger "Jeg var jo vild med dig, da du var meget større, og det er jeg stadig":)) Mvh. Carla

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak for kommentaren. Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede eller interesserede.