Efter 24 uger - 24,4 kg


Som man kan se på grafen har vægtudviklingen været rimelig konstant til og med uge 18. I de første 18 uger tabte jeg 22 kg i alt, i de efterfølgende 6 uger har jeg tabt 2,1 kg i alt. Jeg er gået fra et gennemsnit på 1,2 kg pr uge til et gennemsnit på 0,35 kg pr uge. Noget må være galt. Jeg har ikke ændret min diæt overhovedet. Jeg spiser stadig kun to måltider om dagen. Jeg prøver at lave motion regelmæssigt. Altså, der er ikke noget der umiddelbart forklarer den store ændring.

Jeg har læst om det her og mange der er på en low-carb diæt ender på et eller andet tidspunkt med at komme meget langt ned i deres leptin niveau, hvilket for det første er ansvarlig for vores følelse af 'sult' og næst også ansvarlig for forbrændingen. Det er det hormon der siger til kroppen at den skal lade være med at forbrænde så meget fedt, hvis den føler at kroppen er i en sult-tilstand. Løsningen på et lavt leptin-niveau er paradoksalt nok at spise kulhydrater, hvilket virker lidt modsat og ret grænseoverskridende. Jeg har læst om det i de sidste par dage, og har planlagt at lave en carb refeed dag i dag. Det betyder at i dag vender jeg rundt på bogstaverne i LCHF og kalder dem HCLF, altså high carb low fat. Jeg skal sørge for at spise meget brød, pasta, ris og den slags i dag, men holde mit fedt-indtag forholdsvist lavt. Jeg har bestemt mig for at starte dagen med en gå-tur, bage noget lækkert brød og så spise noget sandwich til frokost. Jeg giver en update senere i dag på hvad jeg har spist og hvordan det er gået. I morgen er jeg tilbage til striks LCHF igen for at få det optimale ud af mine forhåbentligt eleverede leptin-niveauer. Et spændende eksperiment.

Jeg er forresten ude af landet en uges tid fra på onsdag, og derfor kommer der ingen vægt-opdatering på søndag.

Kommentarer

 1. Når jeg regner på dine tal (set i din tabel), så kommer jeg på en gennemsnitsvægttab t.o.m. uge 18 på 1,18, og en gennemsnitsvægttab t.o.m uge 24 på 0,98.
  Og denne udvikling ville jeg nok kalde meget almindeligt, eftersom du taber dig, og således bruger du også mindre energi om dagen. Samtidig har du haft et plateau på 3 uger, som er misvisende i hele udregningen.

  Jeg kan kun anbefale, at du starter på styrketræning, hvis du vil øge din daglige energibehov, og således sætte et skub til din vægttab. Men du skal ikke regne med, at resultater kan ses efter et par uger, men mere et par måneder.

  Nyd dine karbohydrater! :)

  Knus
  Odense-pigen

  SvarSlet
 2. Hej hej, du kan om nogen få tingene sat i perspektiv og få mine fødder tilbage på jorden igen:D Tak for det. Jeg har da overvejet styrketræning og indtil videre er jeg blevet ved overvejelsen på nær 1 enkelt uge. Jeg har det stadig i tankerne. Jeg prøver ellers at få gået nogle kilometer så jeg sætter min forbrænding lidt op. Jeg kommer med en update på hvordan det her kulhydrat-halløj kommer til at køre.

  Knus!

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak for kommentaren. Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede eller interesserede.