Rejsevenligt LCHF mad (striks)


Så er der lavet mad til madpakken til i morgen. Et problem ved at rejse er, at det kan være svært at få mad der er 'striks LCHF', altså uden nødder og frugt, foruden de sædvanlige LCHF regler.

Kokostoppene har jeg lånt fra denne blog, og de er rigtigt gode pånær at jeg ikke læste opskriften korrekt og kun puttede 1 æg i og ikke 2. Irriterende. Opskriften på bollerne kom fra den her blog. Frikadelle-opskriften er min egen.

Min kæreste prøver at holde sig så langt væk fra min blog og mit slankeregime (som han kalder det) som muligt og kommenterer derfor sjældent. Han snakker i øvrigt ikke særligt meget dansk og kan derfor heller ikke læse og forstå indholdet særligt godt. Han kom dog med en kommentar for nyligt i retningen af "Why do all your blog pictures show burned food?". Eh, ja hvad skal man svare. Frikadellerne ser måske lidt brændte ud, men jeg har sådan et had/kærlighedsforhold til frikadeller og de bliver som regel kun gode 1 ud af 50 gange, så derfor... lidt brændte ser de ud.

Kokostoppe - opskrift

Ingredienser

  • 170 g kokosmælk (den tykke hvide del)
  • 200 g kokosmel (det almindelige grove)
  • 50 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 2 spsk sukrin (jeg brugte gold)
  • 1 tsk vaniljepulver (jeg brugte vanilje-essens)
  • et nip salt


Fremgangsmåde

  • Smelt smør og kokosmælk
  • Bland alle ingredienser
  • Sæt på plade ved at bruge en ske (jeg havde de her små søde muffinsforme så dem brugte jeg). 
  • Bages 15 min ved 180 grader varmluft. 


Boller - opskrift

Ingredienser

  • 2½ dl pofiber
  • 3 spsk (grøn) husk eller 1½ spsk (gul) husk
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knvsp salt
  • 5 æg
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde


Fremgangsmåde

  • Smelt smør i mikrobølgeovnen, 30 sek i min ovn
  • Pisk æg godt
  • Bland det hele sammen (jeg brugte håndmixer) 
  • Dejen skal hvile i 10 minutter
  • Form bollerne (de har den mest sjove konsistens, og underligt nok er det muligt at forme dem)
  • Bages 20 min ved 175 grader varmluft. 


Frikadeller - opskrift

Ingredienser
  • 2-300 g hakket svinekød
  • 1 finthakket løg
  • 1 æg
  • ½-1 dl piskefløde
  • Salt og peber

Obs: Når man ikke bruger mel er frikadellerne lidt mere skrøbelige end normalt. Evt. en spsk husk burde få dem til at hænge bedre sammen, jeg selv er bare ikke så pjattet med husk. 




Kommentarer

  1. Hej Carla.
    Skønt at se, du har bagt morgenbollerne. Hvad synes du om dem?
    Mvh. Jette DC

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette, jeg synes opskriften er skøn, tak! Jeg varierer den gerne med nødder, solsikkekerner, hørfrø, nigellafrø, græskarkerner og andet. Det er så praktisk når man skal rejse, eller har en lang dag på studiet, at man lige kan tage nogle fingernemme boller med. LCHF-mad er ikke altid så nemt som en rugbrød med leverpostej. Mvh. Carla

      Slet

Send en kommentar

Tak for kommentaren. Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede eller interesserede.